Sparekonto

DinSPAREKONTO er en fleksibel sparekonto med 0,80 % rente.

  • Ingen gebyrer
  • Høy rente fra første krone
  • Ubegrenset antall uttak

Fordeler med sparekonto

Sparer du til ferie, bryllup, oppussing eller andre ting er det lurt å spare på en egen sparekonto. En dedikert sparekonto gjør økonomien mer oversiktlig. Det blir også enklere å fortsette de gode sparevanene.

Med DinSPAREKONTO får du en fleksibel sparekonto. Du betaler ingen gebyrer, får høy rente fra første krone og har et ubegrenset antall uttak.

Hva er en sparekonto

Ekstra penger er alltid godt å ha i bakhånd – om det er noe du ønsker deg eller noe du vet vil koste litt ekstra i fremtiden. Sparekontoer har en høyere rente enn brukskonto og er en trygg og smart måte å sette av penger på. Det er derfor en god spareform, best egnet for kortsiktige sparemål. Ikke minst, det å spare i banken er sikkert og forutsigbart for deg som ønsker minst mulig risiko.

Hva er en sparekonto

Ekstra penger er alltid godt å ha i bakhånd – om det er noe du ønsker deg eller noe du vet vil koste litt ekstra i fremtiden. Sparekontoer har en høyere rente enn brukskonto og er en trygg og smart måte å sette av penger på. Det er derfor en god spareform, best egnet for kortsiktige sparemål. Ikke minst, det å spare i banken er sikkert og forutsigbart for deg som ønsker minst mulig risiko.

Enkelt å opprette DinSPAREKONTO

For å opprette en sparekonto må du bli kunde i DinBANK. Det koster ingenting å bli kunde og du registrerer deg enkelt med BankID. Er du allerede kunde, kan du opprette din egen DinSPAREKONTO i nettbanken. Du kan opprette inntil seks kontoer i nett- og mobilbanken. Med en sparekonto har du enkel tilgang til pengene hvis du har bruk for dem. Ønsker du å flytte sparekontoen din fra en annen bank åpner du bare sparekonto i nettbanken. Deretter overfører du pengene fra den andre bank en.

Bli kunde

Ønsker du å åpne sparekonto må du bli kunde. Det koster ingenting å bli kunde og du registrerer deg enkelt med BankID eller BankID på mobil.

Gi din sparekonto et navn

Du kan også gi din nyopprettede sparekonto et eget navn. Kanskje kalle den opp etter det du sparer til? Da ser du enkelt hvor langt eller nærme du er ditt sparemål. En annen fordel med en dedikert sparekonto er at enten du bruker mobilbank eller nettbank får du bedre oversikt. Det er også enkelt å overføre penger til seg selv. Et tips er å sette opp et fast trekk i måneden, så går sparingen av seg selv.

Ofte stilte spørsmål om sparing

Hva er varslingsfristen for renteendringer?

Vi som bank er pålagt en varslingsfrist fra man beslutter å endre rentene, til rentene faktisk endres for kunden. Når det går i kunden favør er det ingen varslingsfrist, som når vi å setter renten ned på boliglån eller opp på sparing. Varslingsfristen for å øke utlånsrenten er 8 uker i etter at ny Finansavtalelov trådte i kraft 1. juli 2023.

Hvilke kontoer kan vises i en annen bank?

Kontoer uten begrensinger kan vises i andre banker. Typisk er dette brukskontoer. Sparekontoer med begrensinger på antall uttak kan ikke vises hos andre banker.

Hvordan åpne en konto?

Du kan selv opprette inntil seks kontoer i nett- og mobilbanken. I menyen velger du ”Åpne konto” under menypunktet «Kontoer».

Hvis valget ikke er tilgjengelig eller du av andre årsaker ikke får opprettet konto send en henvendelse med «Sikker melding» fra nettbanken.

Hvordan avslutter jeg en konto?

Logg deg inn i nett- eller mobilbanken og send melding om hvilke(n) konto(er) som skal avsluttes. Dersom du har ett bankkort på en konto som skal avsluttes, må du makulere kortet eller sende det til Sparebanken Øst før kontoen kan slettes. I meldingen må du oppgi kontonummer som du ønsker eventuelt restbeløp og renter overført til.

Gjelder det høyrentekonto, må du sende varsel om avslutning minimum 31 dager før for gebyrfri avslutning.

Hvordan tar jeg ut penger fra høyrentekontoen?

Ønsker du å ta ut penger fra høyrentekontoen må du sende oss en melding i nettbanken. For gebyrfrie uttak må du varsle oss minimum 31 dager før.

Kan andre disponere kontoen min?

Nei, det er kun kontoeier som kan disponere en konto.

Kan nye kunder åpne konto med en gang?

Du kan åpne flere kontoer og overføre penger til dine nye kontoer med en gang. Men kontoen er fryst, det vil si at du ikke kan overføre penger ut før etter 48 timer.

Det er fordi det foretas en ekstra kontroll internt.

Hvis det tar lengre tid eller du har andre spørsmål kan du kontakte banken via «Sikker melding» i nett- og mobilbanken.

Spare i sparekonto eller fond

Begge måtene å spare penger på har sine fordeler og begrensinger.

Sparing i sparekonto eller høyrentekonto er mer forutsigbart. En sparekonto krever ingen forkunnskaper eller spesiell interesse. Det er ingen gebyrer og honorarer på sparekontoene hos DinBANK.no.

I tillegg har du lettere tilgang på pengene du har spart opp i en sparekonto enn i ett fond.

Pengene er trygge

Dine penger er dekket av Bankenes Sikringsfonds innskuddsgaranti på opptil 2 millioner. For deg som er DinBANK-kunde betyr det at garantien på maksimum 2 millioner kroner gjelder samlet for DinBANK og Sparebanken Øst.