Bufferkonto

Ung kvinne smiler med kaffekopp

Penger i bakhånd til uforutsette ting

En bufferkonto er en ekstra konto som man setter av penger til uforutsette utgifter. For eksempel til en verkstedregning, ny TV eller reparasjon av vaskemaskin.

  • Full kontroll i nett- og mobilbanken
  • Opprett så mange kontoer du trenger
  • Gebyrfritt

Derfor bør du ha en bufferkonto

En bufferkonto er en helt vanlig bankkonto, med samme betingelser og renter. Den er derfor ikke ment til langsiktig sparing av større beløp. Du kan ta ut penger raskt uten begrensninger på antall ganger.

Du finner bufferkontoen lett tilgjengelig i nett- og mobilbanken, du kan til og med endre navn på den selv.

  • Lett å ta ut penger
  • Ekstra penger til uforutsette utgifter
  • Enkelt å endre navn på kontoen

Så mange kontoer du trenger

Bufferkonto eller tilsvarende brukskontoer kan du opprette så mange du vil av. Ofte har man én som er tilknyttet bankkort hvor lønnen kommer inn og man bruker i hverdagen, én til regninger og faste trekk og én til uforutsette utgifter – bufferkonto.

Spørsmål og svar om konto

Hva er primærkonto?

Primærkonto er kontoen som automatisk foreslås som belastningskonto i nett- og mobilbanken. For å endre denne må du velge «Innstillinger» og «Kontonavn». Kryss av for «Primærkonto» for den kontoen du ønsker.

Hvordan åpne en konto?

Du kan selv opprette inntil seks kontoer i nett- og mobilbanken. I menyen velger du ”Åpne konto” under menypunktet «Kontoer».

Hvis valget ikke er tilgjengelig eller du av andre årsaker ikke får opprettet konto send en henvendelse med «Sikker melding» fra nettbanken.

Hvordan avslutter jeg en konto?

Logg deg inn i nett- eller mobilbanken og send melding om hvilke(n) konto(er) som skal avsluttes. Dersom du har ett bankkort på en konto som skal avsluttes, må du makulere kortet eller sende det til Sparebanken Øst før kontoen kan slettes. I meldingen må du oppgi kontonummer som du ønsker eventuelt restbeløp og renter overført til.

Gjelder det høyrentekonto, må du sende varsel om avslutning minimum 31 dager før for gebyrfri avslutning.

Kan andre disponere kontoen min?

Nei, det er kun kontoeier som kan disponere en konto.

Kan nye kunder åpne konto med en gang?

Du kan åpne flere kontoer og overføre penger til dine nye kontoer med en gang. Men kontoen er fryst, det vil si at du ikke kan overføre penger ut før etter 48 timer.

Det er fordi det foretas en ekstra kontroll internt.

Hvis det tar lengre tid eller du har andre spørsmål kan du kontakte banken via «Sikker melding» i nett- og mobilbanken.