Nettsikkerhet

Tilgangen til informasjon, varer og tjenester på nett har gjort det enklere for svindlere å ramme uskyldige mennesker. Den beste beskyttelsen mot nettsvindel er å lære litt om hvordan man blir lurt.

ID-tyveri og nettsvindel

Det er viktig å være bevisst på at din identitet kan bli stjålet og misbrukt. Nedenfor finner du lenker til sider som gir gode råd og tips for hvordan du kan sikre deg, hvordan du oppdager ID-tyveri og hva du gjør hvis ulykken er ute.

Tips og nyttige lenker

Vi er opptatt av at våre banksystemer skal være trygge å bruke, men du har også selv et ansvar for å beskytte deg mot nettsvindel og identitetstyveri. Ved å ha et oppdatert antivirusprogram og påse at alle andre programmer til enhver tid er oppdatert, gjør du det vanskeligere for nettkriminelle.

Informasjon om ID-tyveri
Nettsvindel og informasjonssikring (norsis.no)
Nettvett og nettbank (nettvett.no)
BankID (bankid.no)

SIKKER NETTHANDEL

Verified by Visa er en tjeneste som lar deg handle på Internett med ekstra trygghet.

Mange nettbutikker tilbyr dette for å gi deg som kunde ekstra trygghet når du handler. Gjennom en enkel kontroll, bekrefter Verified by Visa din identitet når du handler i butikker merket Verified by Visa. Det erstatter det selvvalgte passordet for sikker netthandel som du har benyttet tidligere.

Du kan velge å identifisere deg med:

  • BankID
  • BankID på mobil
  • SMS kode

BankID
Tast inn din engangskode og det personlige passordet for å identifisere deg med BankID.

BankID på mobil
Tast inn mobilnummer og fødselsdatoen din for å identifisere deg med BankID på mobil.

SMS kode
For å benytte dette valget må mobilnummer være registrert i bankens kunderegister. Du vil motta en SMS med en firesifret kode som skal legges inn i feltet Engangskode på SMS.

Credentials