Refinansiering av gjeld og smålån

Kan jeg spare penger på refinansiering av gjeld?

Fordeler ved å velge Dinbank

  • Refinansiering av gjeld med lav rente og sikkerhet i bolig
  • Gode betingelser
  • Personlig rådgivning når du ønsker det
  • Digitale tjenester du har nytte av

Kan jeg spare penger på refinansiering av gjeld?

Målet med refinansiering er først og fremst å spare penger. Sitter du på dyre smålån som kredittkortgjeld eller forbrukslån, kan du redusere lånekostnadene ved å samle og refinansiere gjelden. Da sparer du penger som ellers ville ha gått til høye lånekostnader.

Dinbank.no tilbyr refinansiering av gjeld med pant på inntil 85% av verdien på din bolig. Ta kontakt med oss hvis du lurer på om refinansiering er en god løsning for deg.

Hva er refinansiering av gjeld?

Refinansiering er å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld.

Refinansiering av gjeld betyr i all enkelhet at du tar opp et nytt lån som brukes til å betale ned et gammelt lån. Målet er at det nye lånet skal ha lavere rente og bedre betingelser enn det gamle. På den måten kan du redusere kostnadene som er knyttet til lånet, og dermed spare penger.

Det finnes også andre gode fordeler ved refinansiering av gjeld. Er gjelden din spredt over flere kredittkort, forbrukslån og eventuelt andre mindre lån, vil den samles i det nye refinansieringslånet. Ved å samle gjelden får du kun én faktura og én forfallsdato i måneden, og kun én långiver. Da blir det enklere å holde oversikt over økonomien.

Refinansiering krever at du eier en bolig, at lånet ikke overstiger 85% av boligens verdi, at du har betjeningsevne og at din økonomi kan tåle en 5% renteøkning.

Refinansiering krever at du eier en bolig, at lånet ikke overstiger 85% av boligens verdi, at du har betjeningsevne og at din økonomi kan tåle en 5% renteøkning.

Trenger du hjelp?

Få hjelp til å samle og refinansiere lån – Sparebanken Øst gir personlig kundeservice til alle som trenger det, og tilbyr enkle digitale tjenester. Bli kunde hos oss i dag, så hjelper vi deg med å spare penger.

Hvilken gjeld kan refinansieres?

Du kan refinansiere:

● Bil- og boliglån
● Forbrukslån
● Kredittkortgjeld
● Handlekonto – hva er dette?

Som utgangspunkt kan alt du har av lån og kreditt refinansieres. Har du lån hos ulike banker og kredittselskaper, kan disse flyttes til og samles hos én ny bank. Velger du refinansiering av gjeld hos oss, tar vi oss av jobben med å flytte og samle eksisterende lån og gjeld for deg.

Har du en bolig å stille som sikkerhet og kan møte kravene til inntekt, gjeldsgrad og betjeningsevne (ref. Boliglånsforskriften), er alt du trenger å gjøre å sende inn en søknad – vi ordner resten.

Vi tilbyr refinansiering av gjeld med sikkerhet i bolig. Våre kunder refinansierer blant annet:

● Lån med sikkerhet i bolig, feriebolig, bil eller båt.
● Lån uten sikkerhet, som forbrukslån.
● Andre former for privatgjeld, som kreditt og dyre smålån.

Ønsker du en bank med enkle låneprodukter og god økonomisk rådgivning? Da ønsker vi å være ditt førstevalg. Har du spørsmål knyttet til lån og sparing, er du velkommen til en hyggelig prat helt uten forpliktelser:

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Som sikkerhet på lånet kreves det pant i bolig. Dette er en stor trygghet, både for deg som trenger et lån og for oss som låner ut penger.

Å kreve sikkerhet på et lån er noe banker og finansinstitusjoner gjør for å senke risikoen som er forbundet med et lån. Hensikten med dette er å ha mulighet til å dekke eventuelle tap dersom låntakeren ikke klarer å betjene lånet i henhold til nedbetalingsplanen. Sparebanken Øst tilbyr refinansieringslån med sikkerhet i bolig som er innenfor 85 % av boligens verdi.

Dersom boligen din har steget i verdi, har du derfor mulighet til å øke lånebeløpet.

Refinansiering av forbrukslån uten sikkerhet

Fordeler med refinansiering:
● Lavere rente
● Færre gebyrer
● Bedre betingelser
● Bedre oversikt over utgifter

Har du tatt opp lån uten sikkerhet eller brukt kredittkortet til å betale for varer og tjenester eller regninger? De aller fleste av oss går rundt med et kredittkort i lommeboka, og det er fort gjort å miste oversikten når behovet for penger plutselig oppstår. Hvis dette gjelder deg, gjør du lurt i å undersøke om refinansiering kan senke gjeldskostnadene.

Lån uten sikkerhet betyr at det ikke kreves sikkerhet eller salgspant for å få låne penger. Ulempen med slike lån er at effektiv rente er svært høy.

Å låne bort penger er alltid forbundet med en viss risiko. For å minimere risikoen kan banken enten kreve sikkerhet av låntakeren, for eksempel i form av pant i bolig eller krav om egenkapital, eller gjøre opp for risikoen på andre måter, vanligvis ved å sette renten høyere.

Et forbrukslån er et eksempel på lån uten sikkerhet. Kredittkort og handlekonto fungerer i praksis også som usikrede lån.

Et boliglån er et eksempel på lån med sikkerhet, hvor boligen står som sikkerhet for at du skal få låne penger. En bolig regnes som et sikkert objekt å omsette, og innebærer derfor lavere risiko i forhold til å få pengene som er lånt ut tilbake igjen.

Refinansiering av forbruksgjeld innebærer å flytte gjelden fra et lån uten sikkerhet, til et lån med sikkerhet. Et sikret lån har betydelig lavere rente enn et lån uten sikkerhet, fordi risikoen er mye lavere for banken. For deg som lånekunde betyr dette at utgiftene knyttet til lånet blir mye lavere.

I 2020 har snittrenten på norske kredittkort økt med to prosentpoeng, og ligger nå på ca. 20 %. Hos Sparebanken Øst kan du få refinansieringslån fra 2 % nominell rente (belåningsgrad minst 75 %).

Så mye kan du spare på refinansiering av gjeld

Så mye kan du spare på refinansiering av forbruksgjeld i et lån med sikkerhet:

Med 350 000 kroner i kredittkortgjeld og en nedbetalingstid på fem år med 20 % nominell rente, kan du redusere månedsbeløpet med 7502 kroner ved å refinansiere gjelden i et lån med sikkerhet over 20 år med 2 % nominell rente. Den månedlige utgiften blir 1771 kroner, og du sparer totalt 131 430 kroner i lånekostnader.

Et serie- eller annuitetslån har en fast og oversiktlig nedbetalingsplan som kan vare i opptil 30 år.

Rammelån er et fleksibelt låneprodukt som gir deg mer økonomisk frihet. Du betaler kun renter på det du har brukt av rammen, og du velger selv når du vil betale ned på lånet ditt.

Både serie- og annuitetslån samt rammelån forutsetter sikkerhet i bolig med inntil 85% av boligens verdi og god betalingsevne. Husk at banker beregner at din økonomi skal kunne tåle en 5% renteøkning, i henhold til Boliglånsforskriften. Søknader behandles individuelt og både inntekt og gjeldsgrad tas også med i vurderingen.

Prøv deg frem med lånekalkulator

Sjekk boliglånskalkulatoren for å se hvor mye du kan låne og hva du kan spare.

Har du mulighet til å øke boliglånet ditt, kan du “bake” den usikrede gjelden inn i lånet du har fra før av. Kravene til sikkerhet dekkes vanligvis av boligen du allerede eier. Som vist i eksempelet over, kan du spare flere tusen kroner på å flytte usikret gjeld med høy rente til et lavrentelån med sikkerhet i bolig.

Kontakt oss hvis du har spørsmål om refinansiering av gjeld.

Få råd til å pusse opp


Nordmenn er glade i å pusse opp, og pengene til oppussingen hentes som regel fra lån. Alle boliger krever en viss grad av vedlikehold for å holde seg trygge og praktiske å bo i, og det er også populært å gjøre investeringer i boligen for å gjøre den til et triveligere og mer moderne sted å bo.

Refinansiering av gjeld gjør det mulig å redusere rentekostnadene, slik at du får råd til renovering og oppussing. Dersom boligen din har steget i verdi, er det også mulig å øke boliglånet for å pusse opp.

Refinansier og få bedre råd

Ved å refinansiere og samle lån, kan du frigjøre kapital til oppussing. Du kan samle smålån og forbruksgjeld i det nye refinansieringslånet, slik at besparelsen blir så stor som mulig. Ved å samle lån slipper du doble gebyrer som faktura-, termin- og forsinkelsesgebyr, og reduserer dermed kostnadene knyttet til lånet.

Øke boliglånet til oppussing

Vi tilbyr en belåningsgrad på inntil 85 % av boligen. Dersom boligen din har steget i verdi og du allerede har nedbetalt lånet ditt en stund, kan det bety at belåningsgraden har sunket. I så fall har du mulighet til å øke boliglånet. Dette er noe mange velger å gjøre for å få råd til å pusse opp.

Søk om å øke boliglånet du har i dag ved å logge inn i nettbanken, og velge “Øke boliglån til oppussing” som låneformål.

Spørsmål og svar om å øke boliglånet

Vi får daglig spørsmål fra kundene våre som handler om å øke boliglånet, spesielt i tilknytning til oppussing. Her har vi samlet de vanligste:

Kan jeg øke boliglånet mitt?

Dersom du har betalt avdrag på boliglånet en stund, og dersom boligen har økt i verdi siden du kjøpte den, er svaret i de fleste tilfeller ja.

Boliglånsøknader behandles individuelt med utgangspunkt i Boliglånsforskriften, og vurderer også betjeningsevne. Det tas også forbehold om at din økonomi skal klare en 5 prosentpoengs renteøkning.

Hvor mye kan jeg øke boliglånet?

Hvor mye du kan øke boliglånet avhenger av hvor mye den har steget i verdi. Vi tilbyr 85 % belåningsgrad av boligen, eller en total gjeld som ikke overstiger fem ganger inntekten din.

Kan jeg øke boliglånet selv om inntekten min er for lav?

Du må møte kravet om inntekt i forhold til gjeld for å låne penger. Dersom inntekten din er for lav, kan dette løses med å søke lån sammen med en medlåntaker. Da vil begge låntakeres inntekt og gjeld bli tatt med i regnestykket.

Les mer om Boliglånsforskriften

Får jeg bedre rente på boliglånet hos Dinbank.no?

Send oss en søknad om refinansiering av boliglån, så finner vi fort ut om du sparer penger på å flytte lånet til oss. Søknaden er selvsagt uten forpliktelser.

Bør jeg øke boliglånet for å pusse opp?

Det er lurt å investere i vedlikehold og oppgraderinger hjemme hos deg selv, slik at boligen holder seg trygg, energieffektiv og hyggelig å bo i. Noen feil og mangler blir mer kostbare hvis du lar dem være, som for eksempel feil på røropplegget eller det elektriske anlegget.

Har du planer om å bli boende i noen år, kan oppussingen være en god investering – både for økt trivsel og for at boligen skal stige i verdi. 

Bør jeg pusse opp før et salg?

Å gjøre små investeringer i boligen kan i mange tilfeller føre til at potensielle kjøpere er villige til å betale mer. Fiks løse dørhåndtak og manglende lister, legg et friskt strøk maling, og vurder å slipe de gamle gulvbordene.

Totalrenovering av bad og kjøkken er som oftest ikke anbefalt hvis målet er å tjene mer penger på salget. Dette er svært kostbart, og det er lite sannsynlig at du får igjen for investeringen ved salget.

Privat gjeld blant norske husholdninger

Norge ligger i verdenstoppen i privat gjeld – faktisk har over 3,2 millioner nordmenn en eller annen form for usikret gjeld. Det kan dreie seg om forbrukslån, kredittgjeld, handlekonto eller andre former for dyre smålån. Statistikk fra Norsk Gjeldsinformasjon viser at nordmenn har ca. 159,5 milliarder kroner i usikret gjeld.

Den høye gjeldsgraden betyr at hele den norske økonomien er svært sårbar for usikkerhet i verdensøkonomien.

Det betyr også at nordmenn betaler svimlende summer i lånekostnader hver eneste måned – kostnader som i mange tilfeller er unødvendig høye, fordi både renter og gebyrer kan senkes ved å flytte gjelden til lån med sikkerhet.

Har du mulighet, bør du derfor refinansiere og samle gjelden i et lån med sikkerhet i bolig. Se hvor mye du kan spare på refinansiering av gjeld og kreditter ved å sende en søknad om refinansiering til Dinbank.no

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Betalingsanmerkninger er noe en person kan få dersom han eller hun lar være å betale etter en inkassosak, har en forliksdom mot seg eller er slått konkurs.

Dersom du har en betalingsanmerkning kan dette svekke kredittverdigheten din, og påvirke muligheten din til å låne penger. Dette vil i så fall komme frem i kredittvurderingen av deg. Her ser vi blant annet på betjeningsevnen din, altså inntekter i forhold til utgifter, i tillegg til eventuelle høye faste kostnader du måtte ha – for eksempel utgifter til bil, båt eller barn.

Vi følger Boliglånsforskriften som per i dag sier at låntakere skal klare en 5 prosentpoengs renteøkning på sine lån. Det er resultatet av denne vurderingen som avgjør hvor mye du kan få i lån hos oss.

Refinansiering er et godt grep på veien mot en ryddigere økonomi. Kontakt en av våre rådgivere hvis du har spørsmål knyttet til refinansiering med betalingsanmerkning.

Spørsmål og svar om refinansiering av gjeld

Hva er refinansiering?

Refinansiering innebærer i all enkelhet å ta opp et nytt lån for å betale ned eksisterende lån. Målet er først og fremst å spare penger, men det er også andre gode fordeler med refinansiering som kortere eller lengre nedbetalingsplan.

Hva betyr å samle lån?

Ved å samle lån og kreditt i ett og samme refinansieringslån får du bedre oversikt over dine faste utgifter. Da får du kun én forfallsdato i måneden. Samlet vil også rentekostnadene bli lavere, spesielt hvis deler av den gamle gjelden var lån uten sikkerhet.

Hvilken rente får jeg?

Dinbank tilbyr refinansieringslån med nominell rente fra 1,9 % . Renten du får er et personlig tilbud til deg, og vi kan derfor ikke vite nøyaktig hva renten blir før vi har behandlet søknaden din og gjort en grundig kredittvurdering.

Kan jeg refinansiere all gjeld?

Du kan refinansiere lån med sikkerhet, lån uten sikkerhet, gjeld på kredittkortet og handlekonto, samt andre dyre smålån.

Hvordan kan jeg refinansiere?

Send oss en søknad om refinansiering ved å logge inn i nettbanken, eller ta kontakt med en av våre rådgivere. Da lager vi et tilbud til deg. Dersom du godtar tilbudet, tar vi oss av jobben med å innfri de gamle lånene dine og eventuelt flytte de fra en annen bank til oss.

Hvor mye gjeld kan jeg refinansiere?

Vi tilbyr refinansiering med sikkerhet i bolig med en belåningsgrad på inntil 85 % av boligens verdi.

Hva slags sikkerhet må jeg ha?

Sparebanken Øst stiller krav til sikkerhet, inntekt, gjeldsgrad og betjeningsevne for å innvilge lån. Krav til sikkerhet dekkes vanligvis av boligen du allerede eier.

Kan jeg refinansiere med betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkninger kan påvirke din mulighet til å låne penger. Samtidig er refinansiering et godt grep mot en ryddigere økonomi. Ta kontakt med en av våre rådgivere, så kan vi snakke om utfordringer og muligheter i din situasjon.

Kan jeg refinansiere med en medlåntaker?

Ja – medlåntakere er solidarisk ansvarlige for lånet, og deler ansvaret helt til hele lånet er nedbetalt. Begge låntakeres inntekt og gjeld blir vurdert når vi behandler søknaden, og dette fører ofte til lavere rente og bedre betingelser.

Har du andre spørsmål om refinansiering av gjeld?

Trenger du å vite mer om refinansiering kan du se spørsmål og svar som er samlet på siden om refinansiering.

Ønsker du å refinansiere eksisterende lån?

Vi ønsker deg velkommen til en helt uforpliktende samtale om refinansiering og et godt kundeforhold hos oss!