7 tips til Norgesferien


Med god planlegging kan du nyte sommerferien uten en eneste bekymring!

Det er juni og sommerferien er rett rundt hjørnet. Tenker det skal bli godt med en velfortjent pause! Årets sommer blir nok annerledes for mange. Like viktig er det allikevel med de samme forberedelsene, uansett om reisen er lang eller kort. Skriv en sjekkliste i god tid før ferien. Da vil du kanskje huske alt du skal ha med, og heller ikke ta med for mye. Det er godt mulig du kan vaske litt klær der du skal feriere, så ti t-skjorter trenger du neppe. Vær kritisk til hva du egentlig trenger å ha med deg på ferie.

Vi har samlet 7 tips som kan være greit å ha i bakhodet før du drar.

Kjøp reiseforsikring

Sjekkliste

• Ha kontroll på billetter og reisedokumenter
• ikke glem ladere
• kredittkort kan være lurt
• reiseforsikring må du ha selv om du ferierer i Norge
• førstehjelpsutstyr for småskader dersom uhellet er ute
• medisiner
• avbestille avis og post slik at du slipper å fylle postkassen
• avtale med naboen om å holde litt øye med hverandres eiendom og vanne blomster

Dersom uhellet er ute

Vet du hva du skal gjøre om lommeboka, mobilen eller andre verdisaker blir stjålet? Sparebanken Øst er medeier i Frende Forsikring som hver dag kontaktes av uheldige kunder som opplever enten sykdom, ulykker eller å bli frastjålet eiendeler når de er på ferie. Husk å lagre nummeret til forsikringsselskapet ditt før du drar på ferie. Dette kan være like aktuelt for deg som «bare skal på hytta».

Sparebanken Øst kundesenter
Ring 33 51 38 55

Vaktsentralen i Frende Forsikring
Ring 55 15 36 00

Ha alltid kopi

Ta et bilde av reiseforsikringskort, førerkort og andre relevante bevis og send dem på epost til deg selv. Skriv telefonnummeret til banken og nummeret til sperretjenesten for kredittkortet ditt i samme epost. Send gjerne en kopi til en du stoler på og hold dem orientert om hvor du har tenkt deg. Sjekk med det samme at kredittkortet er gyldig til du kommer hjem igjen. Ta gjerne med et reservekort om du har, og ikke oppbevar begge på samme sted. Du har sikkert gjort en beregning av hvor mye penger du trenger på reisen. Ha også litt i reserve på konto for ekstraordinære utgifter.

Bestill ekstra kort

Banken rett i lomma

Sørg for å laste ned mobilbanken om du ikke har gjort det før. Det kan være greit å følge med på transaksjoner underveis i tilfelle du blir utsatt for svindel. Oppdager du uttak eller kjøp som ikke stemmer overens med det du har brukt så ta kontakt med banken din. Du kan også sperre kortene dine direkte gjennom både mobilbanken og nettbanken.

Last ned mobilbank

Er det noen hjemme?

Selv om du blir borte en helg eller noen uker, kan du gjerne gi inntrykk av at du er hjemme og la huset se bebodd ut. Et mørkt hus roper ferietomt! La gjerne et par lamper være tent i huset når du forlater det. Du kan også la radioen stå på. En god løsning kan være å montere tidsur på noen lamper og utebelysningen, så de slår seg på og av mens du ikke er hjemme. Avbestill aviser og stopp posten, eller be noen om å sjekke postkassen mens du er borte. Hør med naboen om dere kan klippe plenen og vanne blomster for hverandre i sommer, eller parkere i hverandres oppkjørsel når dere er borte. Står det en bil parkert foran huset, tror sannsynligvis tyven at det er noen hjemme.

Husk reiseforsikring

Du er nesten reiseklar! Og reiseforsikring har du selvsagt ordnet, for det er det siste du skal bekymre deg for når du er på ferie. Reiseforsikringen fra Frende er kåret til Norges beste, og du kan rett og slett kunne stole på at du er riktig og godt nok dekket, fra det øyeblikket du reiser hjemmefra.

Reiseforsikring
• gjelder på fritiden og på reise i hele verden i inntil 75 dager
• ubegrenset dekning for medisinsk behandling
• ubegrenset dekning av tapt reisegods
• ubegrenset dekning av avbestilling
• dekker forsinket bagasje inntil kr 6000 per person
• ubegrenset dekning for hjemtransport ved sykdom eller ulykke
• har dekning for kriseterapi etter ulykke eller skade på reise
• har norskspråklig alarmsentral med medisinsk personell 24/7

Mer om reiseforsikring

Senk skuldrene

I ferien kan du glemme alt som skjer hjemme og på jobb – og bare nyte ferien mens du kan!

Credentials